okulumuzun tarihçesi

Okulumuz 1999-2000 eğitim öğretim yılında Tuzla'da tek müfredat laboratuvar okulu olarak 1 Anasınıfı, 2 birinci sınıfla eğitime başlamıştır.

1999 depreminde binası zarar gören Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, okulumuza taşınarak 2003 yılına kadar eğitimlerini sürdürmüşlerdir.

2002 yılı sonuna kadar Fen Laboratuvarı, İş Teknik Atölyesi, Öğretmenler Odası, Konferans Salonu, memur ve idareci odası bulunmayan okulumuzda, öğrencilerimize yetecek sınıf bulunmadığından, bazı sınıflar koridorlarda eğitimini sürdürürken II. kademe öğrencilerimiz ise Cahit Arf İlköğretim Okuluna taşınarak eğitimlerini sürdürmüşlerdir.

2003 yılında fen laboratuvarı, teknik atölyesi, bilgisayar sınıfı, öğretmenler odası, kütüphane, çok amaçlı salon ve idare odaları hızla tamamlanmış ve II. Kademe öğrencileri eğitim öğretimini kendi okulunda sürdürmeye başlamıştır. 6287 sayılı yasa ile okulumuz 2012/2013 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürülerek ikili eğitime geçmiş,

2013/2014 eğitim öğretim yılı itibariyle de ilkokul olmuştur.

2020/2021 eğitim öğretim yılında okul binamız deprem güçlendirilmesine alınmış, eğitim Ord. Prof. Cahit Arf İlkokulunda gerçekleşmiştir.

2022-2023 eğitim öğretim yılında farabi ilkokulu bünyesinden ayrıılarak bina ortaklı Farabi Anaokulu olarak eğitime devam etmektedir.